Categorii
Eveniment

Campania ”ALCOOLUL NU TE FACE MARE!”, la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani

  • Campania de prevenire în rândul elevilor ”ALCOOLUL NU TE FACE MARE!” a fost desfășurată de polițiști ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea
  • Activitatea a debutat cu un videoclip, realizat special pentru promovarea acestei campanii.
  • De asemenea, a fost facută o prezentare și de către reprezentanții Clubului de robotică de la  Colegiul Național „Unirea” Focșani

Astăzi, 25 octombrie a.c., polițiști ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar și cu sprijinul Asociației “Berarii României” au desfășurat activități în cadrul Campaniei “Alcoolul nu te face mare!” la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” din municipiul Focșani.

Campania se derulează la nivel național încă din anul 2006, iar în 2019 aceasta vine cu un nou concept creativ și o nouă strategie de implicare a minorilor într-o serie de activități de timp liber. Scopul acesteia este de a informa liceenii cu privire la efectele negative ale consumului de alcool.

Astfel, o echipă multidisciplinară de specialiști a prezentat diferite aspecte ale consumului de alcool, de la efectele sale nefaste, la legătura cu delincvența sau victimizarea, dar și modalități de prevenire și de petrecere a timpului liber în mod sănătos și util.

Activitatea a fost una interactivă, în care elevii au fost provocați să-și expună părerile. Discuțiile au pornit de la mesajele transmise în filmul campaniei, ce a fost prezentat în deschidere.

Elevii au simțit la propriu efectele consumului de alcool asupra organismului uman, testând ochelarii de alcool care simulează un nivel mediu de alcoolemie. Astfel, aceștia au avut senzația că au probleme de echilibru, obiectele păreau mai departe decât erau în realitate, vederea era considerabil mai slabă, iar timpul de reacție mai lung.

Specialiști de la RoboHub au făcut o prezentare demonstrativă de robotică și au promovat adolescenților activități alternative de petrecere a timpului liber.

La discuțiile interactive cu elevii a participat și psihologul Silviu Ioniță, mental coach  al Echipei Naționale U21, cu o experiență de 20 de ani în proiecte cu copii și adolescenți.

Activitatea a debutat cu un videoclip, realizat special pentru promovarea acestei campanii și a fost facută o prezentare și de către reprezentanții Clubului de robotică de la  Colegiul Național „Unirea” Focșani

Beneficiari ai activității au fost elevi ai claselor a IX – a și profesori ai Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din municipiul Focșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.