Categorii
Administrație

Aleșii locali ai PNL Vrancea, prezenți la consfătuirea de la Poiana Brașov

PNL P Brasov 1 PNL P Brasov 2

Co-președintele PNL Vasile Blaga: ”La parlamentare, lăsați-i acasă pe cei care au comandat sondaje false înainte de locale și au pierdut alegerile”.

Aleșii locali ai Partidului Național Liberal filiala Vrancea participă astăzi la lucrările Ligii aleșilor locali, eveniment anual desfășurat la Poiana Brașov. Ieri a avut loc prima zi a întrunirii, o zi în care s-a lucrat pe comisii regionale.

Co-președintele PNL Vasile Blaga a avut o atitudine fermă față de nominalizările partidelor pentru alegerile parlamentare. El a spus direct celor prezenți: ”Moldova trebuie să se mobilizeze mai bine pentru că România are nevoie de o guvernare liberală din iarnă. La parlamentare, lăsați-i acasă pe cei care au comandat sondaje false înainte de locale și au pierdut alegerile”.

Aleșii locali vrânceni nominalizați la Liga aleșilor locali: Cătălin Toma, președinte PNL Vrancea și primar al localității Jariștea, Norocel Stroe – președinte PNL Focșani și consilier județean, primarii Nicolae Braicău (Ciorăști), Teodor Gemănaș (Nereju), Aurel Boțu (Tulnici), Fane Popa (Bolotești), Vasile Petrea (Homocea), Dorina Vraciu – consilier județean, Ion Oprea – consilier județean, Liviu Bostan – consilier județean, Victor Ciumac – consilier județean, Cristi Irimia – consilier județean.

Problemele din administrația publică locală și centrală au fost dezbătute în prima zi a întrunirii, la finalul zilei de azi urmând să fie redactată o rezoluție care să fie prinsă în programul de guvernare ce va fi prezentat în toamna acestui an.

Aleșii locali au dezbătut chestiuni care țin de definirea rolului primarului, în contextul în care atribuțiile sale sunt reglementate la nivel general în legislația actuală. Definirea exactă a responsabilității primarului se va afla pe agenda de lucru a PNL.

Foarte importantă a fost discuția referitoare la salariile personalului din administrația publică, unul dintre primarii prezenți explicând că s-a ajuns la situația aberantă în care un jurist angajat în administrația locală are un salariu similar cu al unui om de serviciu.

Codul incompatibilităților și descentralizarea în administrație au fost alte puncte de pe ordinea de zi.

Alte puncte de vedere exprimate în cadrul întrunirii:

  • Modificarea legislației astfel încât primarii să aibă posibilitatea de a acorda sporuri personalului din administrație
  • Regiunea Moldova trebuie tratată de Guvern așa cum țările europene au tratat zonele mai puțin dezvoltate.
  • Competența și munca trebuie răsplătite în administrație printr-o legiferare nouă
  • Situații de genul celei în care primarii pierd timp semnând filă cu filă sute de hârtii în Primărie trebuie reglementate în alt mod
  • Localitățile din Republica Moldova trebuie să se înfrățească și să facă parteneriate cu localități din România.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 26 august 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.