Categorii
Eveniment Social

Aparatul de depistare a coronavirusului Covid 19 de la DSP Vrancea este, de astăzi, funcțional

Astăzi, 16 aprilie 2020, la DSP Vrancea, cu doi doctori în noua sa conducere, Director Executiv Cătălin Bunghez, respectiv adjunctul Dragoș Cozma, a fost pus în funcțiune aparatul de testare pentru depistarea noului coronavirus Covid 19. Acesta a fost achiziționat de la Ministerul Sănătății săptămâna trecută, s-a procedat apoi la instruirea personalului care-l va deservi, iar primele teste preliminare au avut loc pe data de 14 aprilie. Aparatul are o capacitate de 200 de probe pe zi și are o acuratețe foarte mare în generarea rezultatelor.

Probele recoltate  vor fi analizate de către personalul medical din cadrul spitalelor Adjud și Focșani, de la pacienții cu simptomatologie specifică. Specialiștii DSP Vrancea vor recolta probe  de la pacienții simptomatici aflați în a XII-a și a XIII-a zi de carantină.

Tot astăzi, vor fi luate probe de la 47 de pacienți vârstnici internați la Căminul de bătrâni din Odobești, care au intrat în contact cu un pacient confirmat ca fiind infectat cu Covid 19.

Personalul medical vrâncean, aflat în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, va fi testat gratuit zilele următoare, în acest sens fiind trimisă documentația spre avizare către Ministerul Sănătății, se arată într-un comunicat remis de DSP Vrancea. (http://www.dspvn.ro/images/2020/anunt%2020200416.pdf)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.