Categorii
Alegeri Eveniment Fără categorie Politic

BOMBĂ: Curtea Constituțională dă de pământ cu deciziile instanțelor din Vrancea. Listele de semnături cu adresele incomplete NU SUNT VALABILE! Lui Cristi Misăilă (PSD) nu ar fi trebuit să i se valideze candidatura, pentru că are circa 800 de semnături nevalabile.

Curtea Constituțională a României a lămurit problema listelor de susținători completate în mod eronat de către mulți candidați la primării sau Consilii Locale, dând dreptate Birourilor Electorale și instanțelor care au interpretat și decis că lipsa unor date de la rubrica ADRESĂ (cum ar fi STRADA, NUMĂRUL, BLOCUL, SECTORUL sau JUDEȚUL) duce la invalidarea semnăturilor respective. Același lucru este valabil și dacă pe tabel nu a fost trecută CETĂȚENIA sau oricare altă dată cerută în mod expres de legiuitor, prin HG 1 din 2016, coroborat cu art. 51 din Legea 115/2015.

Cât timp modelul listei listei de susținători este stabilit prin HG 1/2016, fiind un act public ce se află sub incidența Codului penal, această listă trebuie completată la toate rubricile, completarea eronată sau omisiunea completării anumitor rubrici atrăgând nevalabilitatea listei respective cu privire la acei susținători pentru care lista nu cuprinde toate mențiunile prevăzute de lege” (extras din Decizia civilă 1AP/19.04.2016 a Tribunalului București, în dosarul 1/ALA/2016, privindu-l pe candidatul Cristian Popescu Piedone).

decizie tribunal bucuresti alegeri liste Piedone

Sebastian Bodu, fost șef al ANAF, și Cristian Popescu Piedone (ex-primar sector 4 București) sunt două din cele mai cunoscute nume care au avut liste invalidate pentru motivele de mai sus, sesizările pe care le-au făcut apoi la Curtea Constituțională fiind respinse. Implicit, cei doi nu au putut candida în baza dosarelor făcute inițial.

La Focșani, candidatul PSD la Primărie, Cristi Valentin Misăilă, a avut circa 800 de semnături (din 1066 strânse) care nu aveau trecute datele complete la ADRESĂ, CETĂȚENIE, NUMERE DE TELEFON etc., astfel că acele semnături ar fi trebuit INVALIDATE. Instanțele vrâncene au decis altceva, însă, permițând PSD-ului să aibă candidat la Primărie și listă de candidați la Consiliul Local, contrar deciziilor date de instanțele din București și CONFIRMATE de către Curtea Constituțională a României.

Știrile Vrancei va reveni cu detalii legate de acest subiect.

Într-un interviu acordat pentru Gândul.info, Bodu confirmă că listele de semnături i-au fost invalidate pentru motivele precizate mai sus.

Bodu in Gandul 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.