Nereguli în urma controalelor efectuate de inspectorii MLPDA pe proiectele PNDL, inclusiv în Vrancea

Ministrul MLPDA Ion Ștefan a declarat, în debutul ședinței de guvern de marți, 10 decembrie 2019, că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației desfășoară în această perioadă controale în teritoriu, cu țintă pe proiectele PNDL.

Corpul de control a fost, prin echipe distincte, în șase județe, în prima săptămână, acum sunt la rând alte șase. Echipele de control au avut parte și de surprize neplăcute, de lucrări care nu respectau prevederile contractuale, astfel de situații urmând a fi făcute publice prin rapoartele care vor fi prezentate.
Totodată, în baza acordului între MLPDA și Inspectoratul de Stat în Construcții, au fost dispuse controale pentru fiecare anexă 4 prezentată ministerului.

Și la Focșani, inspectorii corpului de control al ministrului Ion Ștefan au descoperit astfel neconformități între documentele trimise la minister spre decontare și realitatea din teren în ceea ce privește asfaltările pe mai multe străzi din Focșani, cum ar fi Albinei, Cărăbuș, Muncitori, Alecu Russo. Primăria Municipiului Focșani trimisese la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației două solicitări de decontare a facturilor în acest sens pentru ”Modernizare și reabilitare drumuri locale în intravilanul municipiului Focșani”, în valoare totală de 3,3 milioane de lei. Din cauza situației descoperite la verificările în teren până la remedierea neconcordanțelor, conducerea ministerului nu a dat curs solicitării de plată pentru aceste investiții.  Și în unele comune s-au găsit neconformități, cum ar fi în Tătăranu, Dumbrăveni, Slobozia Bradului, Golești.

„Până la sfârșitul săptămânii vom putea acoperi în totalitate anexele prezentate MLPDA.  Am transmis o notă primăriilor din teritoriu, prin care am atenționat primarii că pot să își retragă anexele, în condițiile în care lucrările nu sunt gata și în parametrii calitativi impuși prin contracte” a declarat ministrul Ion Ștefan.

”Domnii primari trebuie să înțeleagă că nu mai funcționează lucrurile așa cum au funcționat cu Guvernul PSD, în care să servească spre decontare lucrări neefectuate, beneficiind de subiectivismul relațiilor politice. Lucrările se plătesc cu singura condiție să fi fost efectuate la calitatea care este prevăzută în contract”, a spus și premierul Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.