Categorii
Politic

Cristi Irimia, din nou dedicat jurnalismului

Cristi Irimia a emis o declarație de presă, rostită și în cadrul conferinței de presă a PNL Vrancea de astăzi, 30 septembrie 2019, prin care își anunță demisia din calitatea de membru al Partidului Național Liberal, Filiala Vrancea și, implicit, din cea de consilier județean.

 

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Începând de mâine, 1 octombrie a. c., voi fi implicat într-un proiect jurnalistic ce vizează domeniile justiție-ordine publică-protecția copiilor, urmând să colaborez cu mai multe ONG-uri din aria respectivă și să fac parte dintr-o astfel de asociație. Noua postură este incompatibilă cu cea de membru de partid, astfel că am decis să renunț la calitatea de membru al Partidului Național Liberal și, implicit, la cea de consilier județean.

Ședința ordinară a CJ de astăzi, 30 septembrie, a fost ultima la care am participat, după 3 ani și 4 luni de mandat. În toată această perioadă am lucrat la zeci de proiecte și amendamente în calitate de consilier județean (la finalul declarației de presă atașez și o listă a celor mai importante proiecte inițiate) și am avut peste 500 de luări de cuvânt în plenul ședințelor CJ. Cât privește activitatea politică și civică, liberalii vrânceni știu cel mai bine cât și cum am lucrat alături de ei pentru a aduce o schimbare în ceea ce privește ideea de administrație  publică locală și județeană. Consider că mi-am făcut datoria față de cetățenii care m-au ales pe listele PNL în 2016, dar și față de oamenii care mi-au făcut invitația de a face parte din echipa liberală.

Vreau să mulțumesc conducerii PNL Vrancea, senatorului Cătălin Toma, președinte al filialei, deputatului Ion Ștefan, dar și membrilor PNL, de la consilieri până la primari, oameni cu care am colaborat timp de mai bine de 3 ani.

Le urez succes membrilor PNL Vrancea care-și doresc, începând de la alegerile locale din 2020, să ofere oamenilor din județul în care trăim o altfel de politică în materie de administrație locală și județeană, după 30 de ani în care vedem cu toții cum arată Vrancea, ajunsă la coada României.

Nu a fost o decizie ușor de luat. Oportunitatea de a lucra, în calitate de jurnalist, într-un amplu proiect din sud-estul României, cum va fi cel din care voi face parte, a apărut în urmă cu aproape un an. Am înclinat balanța, până la urmă, spre acest proiect jurnalistic, în detrimentul politicii, gândindu-mă la faptul că îmi pot aduce contribuția ca ziarist în cadrul activităților pe care le voi derula. Trăim vremuri în care injustiția, violența, agresiunile, consumul de droguri și atacurile asupra familiei și copiilor s-au înmulțit, astfel că am decis să fac acest pas.

  • Lista celor mai importante proiecte pe care le-am inițiat în calitate de consilier județean:

–        Proiect privind eliberarea din funcție a președintelui CJ Marian Oprișan

–        Proiect pentru susținerea financiară a UAT-urilor afectate de inundații

–        Proiect privind înființarea Registrului de Patrimoniu Turistic în cadrul CJ Vrancea

–        Proiect privind crearea Fondului de Rezervă al CJ

–        Proiect pentru susținerea financiară a Căminului pentru Persoane Vârstnice ”O nouă viață” Mărășești

–        Proiect privind reducerea consumului de carburant la nivelul parcului autor al CJ Vrancea

–        Proiect privind reducerea substanțială a cheltuielilor CJ Vrancea la evenimentele denumite generic de presă ”paranghelii”

–        Proiect privind o mai mare transparență a CJ, prin transmiterea în direct a ședințelor CJ Vrancea

–        Proiect privind acordarea titlului de cetățean de onoare vrâncenilor Alexandru Puiu și Florin Sebastian Drăgan

–        Amendament privind gravele erori de natură juridică din proiectul privind trecerea terenului pentru spital de la MApN la CJ Vrancea

  Cristi Irimia, 30 septembrie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.