Categorii
Administrație

Festival de dans… fără ritm în programul oficial al Zilelor Focşaniului

afis festival dans ritm 2016

Un caz mai rar întâlnit s-a înregistrat încă de la debutul manifestărilor dedicate Zilelor Focşaniului, prin anunţarea unui festival de dans care, deşi poartă sigla municipiului, nu are girul autorităţii publice locale, aşa cum se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Publicăm mai jos comunicatul din partea Biroului de presă legat de acest incident:

„Primăria Municipiului Focşani precizează că organizarea Zilelor Municipiului Focşani 2016 a fost aprobată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Focşani din data de 4 iulie 2016. Astfel, programul manifestărilor nu conţine nicio referire la organizarea Festivalului de Dans Ritm 2016.

Menţionăm că toată activitatea realizată de către d-na prof. Diana Tănase în scopul defăşurării acestui Festival nu a avut şi nu are girul autorităţii publice locale, fiind demarată şi realizată înainte de a avea posibilitatea să o supunem aprobării Consiliului Local.

Deşi d-na Tănase a colaborat voluntar, în anii precedenţi, cu Primăria Municipiului Focşani în organizarea acestui Festival, în acest an a acţionat singură, fără a avea nicio aprobare sau împuternicire din partea Primăriei.

Totodată, d-na Tănase a realizat invitaţii, afişe şi alte materiale de promovare, pe care le-a transmis şi către mass-media locală, utilizând sigla Municipiului Focşani fără a avea acest drept, deşi i s-a specificat în nenumărate rânduri să nu demareze nicio activitate înainte de a avea aprobarea Consiliului Local.

 

Administraţia publică locală a Municipiului Focşani a susţinut şi susţine toate activităţile dedicate tinerilor şi copiilor, atât cu caracter sportiv, cât şi educaţional sau cultural, dar face acest lucru numai în condiţiile legii şi cu o pregătire corespunzătoare. Având în vedere numărul mare de participanţi la acest gen de activităţi, nu putem să ne asumăm o organizare deficitară sau asigurarea cazării şi a meselor în condiţii improprii.

 

Ca urmare, Primăria Municipiului Focşani îşi declină orice responsabilitate în organizarea şi desfăşurarea acestor activităţi şi regretă inconvenientele create”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.