Categorii
Alegeri Eveniment Politic

ILEGAL! PSD a pus-o pe Daniela Stăruială pe lista de la Consiliul Local, deși aceasta făcea parte din Corpul Experților Electorali. Stăruială a fost desemnată locțiitor de președinte de secție de votare în Focșani, iar soțul ei președinte la altă secție.

Staruiala pe lista CL Focsani

Marian Oprișan a aprobat lista consilierilor locali PSD care se vor regăsi pe buletinele de vot pe 5 iunie 2016, pe respectiva listă aflându-se și Daniela Stăruială (foto). Aceasta se află într-o gravă situație de incompatibilitate, încălcând Legea 115/2015, deoarece nu are voie să fie și candidat și membru al Corpului Experților Electorali (CEE), alcătuit de Autoritatea Electorală Permanentă.

Staruiala Daniela si Dumitru

Staruiala DanielaCine face parte din CEE nu poate candida la alegerile locale și nici nu are voie să fie rudă de gradul I sau II cu vreunul din candidați. Daniela Stăruială nu a anunțat AEP-ul că se află în stare de incompatibilitate și a fost trasă ieri la sorți, devenind locțiitor al președintelui Secției de votare nr. 9 din Focșani.

Astfel, ea încalcă art 25 alin. 2 din Legea 115/2015, articol care stipulează clar că un candidat nu poate face parte din personalul aflat în secția de votare la alegeri.

Știrile Vrancei solicită oficial AEP și BEJ Vrancea să ia act de această încălcare gravă a legii și să o înlocuiască pe Daniela Stăruială din postura de locțiitor al președintelui SV nr. 9 Focșani.

UPDATE: Soțul Danielei Stăruială, Dumitru Stăruială, este și el președinte de secție de votare, la Secția 8. Evident, soțul Danielei Stăruială încalcă și el legea.

Staruiala Daniela si Dumitru

2 răspunsuri la “ILEGAL! PSD a pus-o pe Daniela Stăruială pe lista de la Consiliul Local, deși aceasta făcea parte din Corpul Experților Electorali. Stăruială a fost desemnată locțiitor de președinte de secție de votare în Focșani, iar soțul ei președinte la altă secție.”

Doresc pe acesta cale sa trag un semnal de alarma si va rog in același timp sa luați atitudine măcar acum in ceasul al doisprezecelea si sa cereți sa fie verificate persoanele care au fost numite președinți ai secțiilor de votare sau locțiitori in Racoasa-Vrancea pentru alegerile din Iunie 2016,deoarece unele din aceste persoane au fost implicate in fraudarea votului la referendumul pentru demiterea presedintelui Romaniei din 2012.
Aceste persoane,au fost in comisia de vot in secția de votare nr 254 Varnita-Racoasa județul Vrancea si au reusit performanța de a scoate o prezenta la vot de 104 % , in condițiile in care in localitate nu exista nici un obiectiv turistic iar aproape jumătate din locuitori sunt plecați la munca in străinătate
Aceste persoane au fost validate in comisia de vot si la alegerile parlamentare din 2012 si la alegerile prezidențiale din 2014 si in continuare au fost validate ca președinți sau locțiitori pentru alegerile din 05 Iunie 2016, imposibil dar adevărat as spune eu.

In calitate de cetățean european cu drep de vot , va rog sa împiedicați prezenta acestor persoane in comisiile de vot, deoarece pun in pericol exercitarea liberă a votului cetățenilor acestei comune.

Vreau sa amintesc aici, ca imediat dupa începerea anchetei in dosarul referendum-ului , toti cei care au făcut parte din comisia de vot de la secția 254 Varnita-Racoasa, județul Vrancea au fost chemați sa dea declarații, dar asta a fost tot, o simpla declarație si totul sa șters cu buretele.Astăzi, tot ei , cei care au făcut parte din comisia de vot in Iunie 2012, sunt ținuți pe lingă primărie, între timp cei care nu lucrau au primit fiecare un loc de munca,in cadrul primăriei sau pe raza comunei ,amintesc aici cazul domnului Gavrila G. desemnat atunci cu transmiterea SMS-urilor la numărul special 1855 , care transmitea date despre prezenta la vot si câte persoane au votat pentru sau împotriva suspendării.
Iar președinta secției de votare nr 254 Varnita-Racoasa județul Vrancea,persoana care a jucat cel mai important rol in modul de desfășurare a procesului de votare ,doamna Savin M. care si-a folosit influenta si autoritatea asupra persoanelor implicate in mecanismul pe care il coordona, pentru a-i determina sa savarseasca fapte interzise, a fost numita șefa serviciului Urbanism din cadrul primăriei Racoasa, funcție-cheie cu multe beneficii.
Aceste persoane sunt desemnate la alegerile din Iunie 2016 in comisiile de vot , doamna Savin M. este desemnata președinta secției de votare nr 256 Varnita -Racoasa, județul Vrancea iar domnul Gavrila G. numit locțiitor la secția 256 Varnita -Racoasa.

Nu este posibil asa ceva intr-o tara democrata ,la noi nimeni nu vorbește despre protecția datelor si a confidentialitatii votului, exercitarea libera a votului ,la noi astfel de persoane care au falsificat documente electorale mai bine zis listele suplimentare pe care au fost trecute CNP -uri însoțite de nume imaginare,cu scopul de a obtine cresterea numărului de votanți, sunt in continuare libere sa își bată joc de votul nostru.

Stimate doamne , stimați domni, cereti Domnilor Procurori,sa se facă publice pe internet şi prin presă, listele electorale scanate cu cei care au votat la referendum, defalcate pe secţii de votare, sa vadă tot romanul daca a votat sau nu.
Va rog din suflet,haideți sa luptam împreună sa distrugem aceasta plaga, haideți sa dam oamenilor înapoi încrederea pierdută si sa salvam viitorul copiilor noștri.

Cu respect.
Un cetățean european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.