Ion Ștefan dă replica primarului Misăilă la acuzațiile de sustragere de la plata impozitelor

Deputatul Ion Ștefan, propus ca ministru al Dezvoltării în cabinetul Orban, a devenit, zilele trecute, ținta unor acuzații potrivit cărora s-ar sustrage de la plata impozitului pentru locuința deținută, de 910 metri pătrați, timp de 19 ani plătind pentru mai puțin, așa cum reieșea din actele Primăriei Focșani. Acuzațiile au venit din partea primarului Misăilă care a spus, luni 28 octombrie 2019, într-o intervenție la postul Antena 3 că Ştefan figurează în documentele primăriei cu o casă veche de 76 de metri pătraţi, care a fost demolată. Tot edilul Focşaniului a adăugat că Ion Ştefan a cerut în anul 2000 o autorizaţie de construire în care apare o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 526 de mp, deputatul plătind în continuare impozitul aferent casei care nu mai există, de 76 mp.

Pentru elucidarea acestei situații, Ion Ștefan vine cu următoarea replică, potrivit postării sale de pe Facebook:

„Legea este lege pentru toată lumea!
Am greșit, îmi recunosc greșeala și voi remedia situația, voi plăti tot ceea ce este de plătit la Primăria Focșani pentru casa în care locuiesc. Am acționat cu bună credință, an de an am achitat sumele care mi-au fost transmise de Primărie. Nu sunt dintre cei care să apeleze la artificii birocratice pentru a scăpa basma curată.
Am început construcția casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepția lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situație despre care acum am aflat și voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia.
Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe și impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă.
Și dacă legea este aceeași pentru toată lumea, aștept și de la baronul PSD Marian Oprișan ”mama mea sunt eu” să își scoată la iveală bunurile și să le treacă în declarația de avere pentru a-și plăti dările pentru domeniul întins pe multe hectare în care locuiește în apropiere de Focșani.”

Ion Ștefan, propus la Ministerul Dezvoltării, va fi audiat, astăzi, în Comisiile reunite pentru administrație publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.