Ion Ștefan: „Nimeni nu vrea să mai audă de achiziţii dubioase. Risipa banului public trebuie să dispară”

Audirea lui Ion Ştefan, propus de PNL la Ministerul Dezvoltării, a început cu cearta dintre membrii comisiei, dacă să pună câte trei întrebări de grup politic sau fiecare să pună o întrebare şi ministrul să dea răspunsul.

Prima sa decizie de ministru va fi aceea privind plata tuturor banilor restanţi, pentru administraţiile locale. „Vom continua toate proiectele pe PNDl 1 şi PNDL2, dar voi fi foarte atent la cheltuirea banului public. Risipa banului public trebuie să dispară”, a afirmat ministrul propus al Dezvoltării.

„Prioritatea numărul 1 va fi plata tuturor facturilor restante pe PNDL 1 şi 2, să asigurăm sumele necesare UAT-urilor pentru plata facturilor către constructori. Sunt deja întârzieri serioase, în multe locuri constructorii părăsesc lucrările în prag de iarnă. Necesarul pentru achitarea facturilor restante şi a plăţilor ce urmează a fi făcute până la sfârşitul anului este de aproximativ un miliard de lei. Astăzi, din ce am înţeles şi eu, urmează ca circa 400 de milioane de lei să fie disponibilizaţi, iar prima mea decizie de ministru va fi să dăm o decizie ca aceşti bani să ajungă la UAT-uri”, a declarat Ion Ştefan, citat de news.ro. (FOTO – Inquam Photos / Octav Ganea)

El a insistat că lucrările prin cele două programe vor continua, dar cheltuielile vor fi atent verificate: „Vom continua toate lucrările pornite pe PNDL 1 şi PNDL 2, dar voi fi foarte atent cu aceste cheltuieli. Sunt convins că nimeni nu vrea să mai audă de achiziţii dubioase, ca de exemplu, becuri stradale cumpărate cu două mii de euro bucata”.

În timpul audierilor, Ion Ștefan a avut de înfruntat și un val de întrebări și de replici acide vizavi de situația sa imobiliară, întrebări venite din partea deputatului PSD Cătălin Rădulescu.

La final, Ion Ştefan a fost avizat negativ în comisiile reunite pentru administraţie publică din Parlament, 19 voturi „împotrivă” şi doar 17 „pentru”, fiind al doilea liberal care a primit un astfel de aviz, după Florin Cîţu, nominalizat la Ministerul Finanţelor. Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.