Ion Ștefan nu a fost citat de DNA și nici nu este subiectul vreunei plângeri penale

Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media, referitoare la prezența ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, în această dimineață la DNA, facem următoarele

PRECIZĂRI

Ministrul Ion Ștefan, s-a prezentat în această dimineață la Direcția Națională Anticorupție, din proprie inițiativă.

Ministrul a explicat că a mers să discute cu procurorii pentru a clarifica situația HG 793/20 decembrie 2019, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Consiliul Județean Satu Mare.

Ion Ștefan nu a fost citat de DNA și nu a făcut plângere penală.

Demersul său a fost menit să clarifice acuzațiile aduse în spațiul public de adversarii politici de la PSD, fără bază reală, care spun că ar fi adus prejudicii bugetului de stat prin alocarea de fonduri pentru achiziția sediului Bibliotecii din Satu Mare. Demnitarul a precizat clar că este dispus să renunțe la imunitate pentru a se supune rigorilor legii, dacă organele de anchetă solicită acest lucru.

Ministrul lucrărilor publice adaugă faptul că nu acționează pe baza niciunei înțelegeri cu terți pentru administrarea banului public, mandatul său ca ministru bazându-se pe bună credință și corectitudine.

Controalele dispuse de ministru pentru a se verifica bunul mers al proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor continua, chiar dacă cei care s-au obișnuit până acum să își bată joc de banul public se arată atât de deranjați.

Tot Ion Ștefan a făcut lumină acestei situații într-o emisiune de la DIGI24: „Este o minciuna faptul ca am fost invitat, chemat, intr-un fel sau altul, la DNA. Nu, am fost din proprie initiativa pentru a ma pune la dispozitia organelor de ancheta. (…) Sunt un ministru care nu pot fi acuzat si nu vreau sa accept sa fiu acuzat vreodata de coruptie, intr-un fel sau altul”, a declarat ministrul liberal.

El a spus ca a fost acuzat intr-o emisiune ca ar avea „relatii neprincipiale” cu un om de afaceri din Satu Mare si l-a chemat pe Radu Cristescu (PSD), fost secretar de stat in guvernul Dancila, ca sa aduca dovezi in acest sens pentru a lamuri lucrurile. „Sunt dispus sa renunt la imunitate si sa se faca lumina”, a subliniat el.

„Eu personal m-am prezentat din proprie initiativa. Am spus aseara intr-o emisiune ca dimineata ma voi prezenta la ora 8 (…) pentru a ma pune la dispozitia organelor de ancheta si l-am invitat si pe domnul Dan (Radu Cristescu, n.red.) sa ne intalnim la DNA, sa punem cartile pe masa pentru a vedea care e situatia. Eu sunt un ministru care nu pot fi acuzat si nu suport sa fiu acuzat de coruptie intr-un fel sau altul”, a spus Ion Stefan, la Digi24.

„In cadrul unei emisiuni, aseara, dl. Cristescu m-a acuzat ca as avea relatii neprincipiale cu un cetatean din Satu Mare care a faca o tranzactie cu CJ Satu Mare, consiliul judetean care a primit printr-o Hotarare de Guvern 974 o suma de bani de la guvern pentru cumpararea bibliotecii judetene din Satu Mare. De aici ca tranzactia de la Satu Mare s-a facut nu stiu cum… Eu nu am fost in emisiune, ce am inteles prin telefon, eram acuzat ca sunt intr-o relatie neprincipiala cu unul dintre actionari”, a adaugat ministrul Dezvoltarii.

„Pentru a lamuri situatia l-am invitat la DNA, sa ne lamurim, daca dansul are cea mai mica informatie ca eu as avea vreo legatura cu acest caz, atunci sunt dispus sa renunt la imunitate si sa se faca lumina”, a mai spus Ion Stefan.

„Voi continua controalele in teritoriu pentru identificarea neregulilor din executarea acestor lucrari prin PNDL 1 si 2, chiar daca vor fi multi nemultumiti. Nu voi da un centimetru inapoi, aceste controale vor continua”, a subliniat el

„Ce s-a intamplat azi in interior la DNA este o discutie intre mine si organele de ancheta, nu va pot face publica aceasta discutie”, a precizat Ion Stefan, despre vizita din aceasta dimineata de la DNA.

El a negat ca a facut plangere penala lui Dan Cristescu. „Nu, nu ma ocup cu plangeri penale. Eu vreau sa elucidez cazul, eu ma ocup de mine si de minister.”

„Ce s-a intamplat pana acum cu fostii conducatori ai Ministerului Dezvoltarii, cu Dragnea, Shhaideh, nu se mai intampla astazi”, a mai spus ministrul Dezvoltarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.