Ministerul Dezvoltării, condus de Ion Ștefan, a început procesul de „depesedizare”

  • Un sfert din posturi vor fi desființate la Ministerul Dezvoltării, plus patru posturi de demnitari

Un sfert din cele 920 de posturi ale Ministerului Dezvoltării și Administrației vor fi desființate prin reorganizarea instituției, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Pe lângă acestea, vor dispărea din schema ministerului un post de secretar de stat și 3 posturi de subsecretar de stat, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică.

Proiectul de Hotărâre de guvern și Nota de fundamentare

”Ministerul a fost pesedizat de sus până jos, a avut linie politică clară. Era condus de 10 membri PSD – 6 secretari și 4 subsecretari de stat, iar aceștia și-a adus zeci de oameni în minister”, spun sursele citate de g4media.ro.

Ministerul, condus acum de liberalul vrâncean Ion Ștefan, este unul esențial în arhitectura de putere, pentru că gestionează Programul național de dezvoltare locală (PNDL), prin care sunt direcționați bani din bugetul de stat către liderii locali.

PSD a folosit în permanență PNDL ca un instrument de atragere de primari și șefi de Consilii Județene, recompensându-i pe aleșii locali care urmăreau linia partidului și pedepsindu-i prin nealocare de fonduri pe cei considerați ostili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.