Categorii
Economic

VIDEO și FOTO: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în Vrancea

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, efectuează astăzi o vizită de lucru în Vrancea, având mai multe întâlniri programate cu o serie de oameni de afaceri, fermieri și cu reprezentanți ai instituțiilor din județ aflate în subordinea ministerului.

Prima vizită efectuată de ministrul Oros în Vrancea a avut loc la Dumbrăveni, la sediul unei firme de producere a vinului, Mera Com Internațional, cunoscută drept Crama Gîrboiu ca și brand. Reprezentanții firmei vizitate au adus la cunoștința reprezentantului Guvernului necesitatea unor soluții antigrindină care să protejeze zona viticolă din Dumbrăveni. ”Din păcate, zona în care avem noi plantații de viță de vie fost afectată cam 15%. Din producția de viță de vie din acest an a altor viticultori s-a pierdut însă și mai mult: 50 – 60%, în această perioadă, din cauza căderilor de grindină. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect domnule ministru”, i-a transmis administratorul firmei în cauză.

Acesta a mai vorbit și despre nevoia de promovare eficientă a vinurilor din Vrancea, dar și din România, la nivel național și internațional, fiind de părere că la acest capitol instituțiile din subordinea statului trebuie să facă pași importanți în direcția precizată.

Vizita ministrului Oros în Vrancea are loc după invitația adresată de către parlamentarii PNL, senatorul Cătălin Dumitru Toma și ministrul deputat Ion Ștefan. Vizita ministrului continuă cu o întâlnire pe care reprezentantul Guvernului o are cu șefii instituțiilor de concentrate din subordinea Ministerului Agriculturii. Va urma o întâlnire cu fermierii vrânceni interesați de proiectele în derulare pe care ministerul le are pe agenda sa. Vom reveni cu detalii.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 8 iulie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.