MLPDA a primit bani în plus prin rectificarea bugetară

Pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) au fost alocate 1,763 miliarde de lei per sold, în urma rectificării bugetare adoptate pe 28 noiembrie 2019, prin Ordonanță de Urgență, de Guvernul României.

Suma alocată Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației va avea ca principală destinație Programul Național de Dezvoltare Locală. Am spus, încă de la preluarea mandatului meu, că deblocarea plăților pentru PNDL este una dintre prioritățile mele. Până la această oră au fost înregistrate peste 2.500 de solicitări de transfer pentru lucrări sau servicii executate, așadar aceste facturi trebuie plătite și vor fi onorate în ordinea cronologică a înregistrării lor, în conformitate cu reglementările în vigoare. Astfel, efectul economic imediat va fi reflectat în activitatea operatorilor economici și a autorităților publice locale care implementează proiecte finanțate prin PNDL”, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Ordonanța Guvernului prevede asigurarea suplimentară a acestei sume pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, precum și pentru derularea proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă (+10 milioane lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.