Categorii
Administrație Eveniment Politic

”Oprișan stă ascuns de mai bine de 48 de ore, deși situația este gravă în Vrancea, după inundații”. PNL Vrancea îi cere baronului să se implice.

Irimia Toma Stefan”Baronul Oprișan nu se implică în gravele probleme cu care se confruntă localitățile din Vrancea, în urma ploilor din ultimele 48 de ore. Deși în Vrancea a fost instituit chiar și COD ROȘU, președintele CJ Vrancea a stat ascuns precum struțul… cu capul în nisip”, se arată într-un comunicat trimis presei de către PNL Vrancea.

Știrile Vrancei vă prezintă comunicatul integral primit la redacție:

PNL Vrancea îi solicită public lui Marian Oprișan, președinte al Consiliului Județean Vrancea, să iasă public și să explice care este situația la zi în ceea ce privește gravele probleme cu care se confruntă comunitățile locale după inundațiile din ultimele 48 de ore. Totodată, Oprișan este dator să ceară, să dețină și să prezinte un raport detaliat referitor la starea drumurilor județene pe care CJ Vrancea le administrează.

Lipsa de reacție a președintelui Consiliului Județean Vrancea reprezintă o indiferență gravă care privește direct activitatea comunităților locale, a administrațiilor publice din comunele afectate de inundații, dar și activitatea agenților economici și oamenilor care sunt afectați direct sau indirect de evenimentele din județ.

drum blocat la Mircesti

În cea mai mare parte, autoritățile locale, împreună cu instituții precum ISU Vrancea, SGA etc., s-au mobilizat și au rezolvat o serie de probleme cu care s-au confruntat de la primele ploi apărute și până la viiturile care au dus la închiderea parțială a unor drumuri județene. Există însă multe localități afectate în continuare, iar șeful administrației publice județene stă ascuns de aproape 72 de ore, în loc să se implice efectiv și să anunțe public modalitățile prin care CJ Vrancea poate pune umărul, alături de celelalte instituții, la rezolvarea problemelor din județ. Mai ales că în Vrancea am avut și COD ROȘU, în urmă cu 24 de ore.

De-a lungul anilor, Marian Oprișan a avut diverse luări de poziție pentru lucruri mai puțin importante, iar în această situație gravă cu care se confruntă județul stă precum struțul… cu capul în nisip. În același timp, însă, nu uită să ceară voturile vrâncenilor, de pe toate afișele electorale din județ.

În 2005, Marian Oprișan se urca într-o barcă și-și făcea campanie de promovare dându-se drept salvator al celor care au avut probleme la inundații. Acum, când zeci de drumuri și gospodării sunt afectate de viituri, președintele PSD Vrancea stă ascuns fără a avea o reacție referitoare la situația din Vrancea.

Cele mai mari cantități de apă, conform specialiştilor Sistemului de Gospodărire a Apei (SGA) Vrancea, au căzut la Panciu – 62,4 l/mp, Vidra – 47 l/mp, Gura Caliţei – 46 l/mp, Adjudu-Vechi – 42,3 l/mp și Nereju – 39,3 l/mp.

Comunicat primit din partea PNL Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.