Pe ce pune mâna Oprișan scrie „faliment”

Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ”rupt” în două Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, la presiunile baronilor PSD Oprișan (de la Vrancea) și Buzatu (de la Vaslui). Conform noii organizări, din cele opt județe ale Moldovei, la Regionala din Iași au rămas județele Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani și Iași, iar județele Vaslui, Galați și Vrancea vor face parte din regionala care va fi înființată de, ați ghicit, Oprișan, cu sediul chiar la Focșani.

La prima vedere, mișcarea ar fi una pur administrativă, exceptând faptul că Vasluiul e dat Vrancei, deși este foarte aproape de Iași, o chestiune aberantă fără doar și poate. Explicația constă în prietenia lui Oprișan cu Buzatu, cei doi punând la cale ”mișcarea”.

Dacă lui Oprișan i-ar fi păsat atât de mult de drumurile și de podurile din Vrancea, nu ar fi pus umărul la falimentarea fostei societăți vrâncene Drumuri și Poduri, aflată chiar în subordinea Consiliului Județean condus de baron. A urmat apoi mai bine de un deceniu în care Oprișan s-a făcut că nu vede câte probleme sunt în județ, raportat la drumuri și poduri. De ce, timp de mai bine de un deceniu, nu a cerut o reorganizare a activității DRDP? Pentru că nu i-a păsat!

Dintr-o dată, după o combinație amicală cu prietenul său Buzatu de la Vaslui, primește de la CNAIR un cadou nesperat, profitând de haosul din PSD și de faptul că premierul Viorica Dăncilă are nevoie de el în luptele interne din PSD. Deci nu grija față de drumurile din Vrancea l-a făcut pe Oprișan să ceară această reorganizare. Automat, apare întrebarea logică: în ce an sau cât de curând vom asista la falimentarea noii regionale de la Focșani după modelul fostei Drumuri și Poduri din subordinea CJ?

Departament Comunicare Cabinet Senatorial Cătălin Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.