Categorii
Administrație Eveniment

Universitatea București și Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași vor aduce la Focșani noi specializări

Recent, la Consiliul Județean Vrancea, a avut loc o întâlnire între președintele instituției, Cătălin Toma, rectorul Universității București, prof. univ. dr. Marian Preda (prin sistem online) și rectorul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, pe marginea specializărilor pe care cele două prestigioase instituții de învățământ superior vor să le deschidă la Focșani. Universitatea București are în curs de acreditare specializările ”Managementul afacerilor” și ”Geografia turismului”, în contextul în care are deja înscriși 250 de studenți la ”Științele educației” și la programul de Master, ambele derulate de mai mulți ani în orașul nostru. Universitatea din Iași urmează să aducă la Focșani specializarea ”Management și expertiză vitivinicolă”, cu specialiști din Iași și cu experți din Franța (Bordeaux), acolo unde tot ceea ce ține de cultura viței de vie este recunoscut la nivel mondial. Rectorul universității ieșene are în vedere și alte specializări care vor fi stabilite ulterior, iar documentația pentru autorizare provizorie va fi depusă la ARACIS. ”Vrem ca tinerii să rămână să studieze la Focșani. Salutăm intenția celor două universități de a deschide noi specializări în orașul nostru. Le vom oferi tot sprijinul, prin punerea la dispoziție a fostului sediu al Prefecturii Putna, pentru derularea cursurilor în minunatul edificiu aflat în patrimoniul CJ Vrancea. Totodată, apreciem că aducerea de noi specializări la Focșani reprezintă și o oportunitate pentru profesorii din Vrancea calificați să predea la cel mai înalt nivel”, a precizat la finele întâlnirii președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma. Urmează ca în prima parte a anului viitor să se stabilească detaliile concrete ale parteneriatului dintre administrația județeană și cele două universități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.