Categorii
Administrație Alegeri Politic

VIDEO: Conferința de presă susținută la Jariștea de Alina Gorghiu și Cătălin Toma

Alina Gorghiu si Catalin Toma 1

Conferința de presă, desfășurată la Jariștea, la Căminul  Cultural, pe 30 iulie 2016, a început cu o mărturisire făcută de copreședintele PNL, Alina Gorghiu, că se simte atașată sufletește de județul Vrancea prin bunicii pe care i-a avut în comuna Păunești și faptul că și-a petrecut o parte din copilărie în această localitate. Cu toate acestea, a infirmat toate acele zvonuri precum că ar candida din partea PNL Vrancea la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

A felicitat echipa condusă de profesorul Cătălin Toma, subliniind rezultatele bune obținute de filiala județeană a PNL în mandatul acestuia, rezultate care reprezintă o premisă favorabilă pentru a accede în alegerile parlamentare cu o și mai mare motivație și convingere că PNL va reuși să guverneze. A mai fost amintit rolul major al diasporei în stabilirea raportului de forțe de pe eșichierului politic. În luna august este perioada când marea majoritate a celor care muncesc în afara granițelor țării se întorc alături de familiile rămase în România. Tocmai pentru rolul pe care îl are diaspora în a stabili orientarea politică a României, trebuie să existe o și mai mare preocupare la îmbunătățirea legislației electorale, Alina Gorghiu salutând receptivitatea premierului Cioloș la propunerile PNL. Tot în acest sens, se va purta o serie de discuții și cu Maria Ligor, ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, tocmai pentru ca toți românii din diaspora să poată vota în condiții optime.

Până la finele lunii august vor fi finalizate listele cu candidați, nu înainte de a avea loc o întâlnire cu toți primarii liberali din țară, pentru trasarea mesajelor electorale care vor fi transmise în campania electorală. Au mai fost discutate aspecte ce vizează proiecte din domeniul sănătății, educației, a economiei și forței de muncă. Una dintre propunerile PNL presupune înființarea „Casei Medicului”, un imobil în care medicii să locuiască dar și să ofere servicii medicale, mai ales în mediul rural unde, în prezent, cererea locuitorilor pentru astfel de servicii este acoperită parțial sau deloc. Cu un impact bugetar estimat la aproximativ 150 milioane de euro, liderii PNL consideră că prin acest proiect se va îmbunătăți domeniul sanitar. Acest proiect s-ar putea alătura altuia, început și din păcate blocat undeva în prestadiul studiului de fezabilitate, de înființare a 8 spitale regionale de urgență.

Întrebată fiind care este viziunea sa asupra așa-ziselor animozități apărute în partid, Alina Gorghiu a ținut să sublinieze caracterul unitar al acestuia, de susținere a fiecărui membru, indiferent de ce discuții ar apărea la nivelul filialelor și că trebuie sprijiniți tot atât de mult de către conducere și cei care au candidat în alegeri și nu au obținut mandatele dorite, întrucât se bucură totuși de un capital electoral considerabil. Mesajul transmis este acela al idealului comun, ca organizația PNL Vrancea să funcționeze cât se poate de bine. În viziunea copreședintelui PNL, echipa profesorului Cătălin Toma este una foarte bună și, promovând unitatea organizației vrâncene, Alina Gorghiu pune pariu că la alegerile parlamentare se vor obține rezultate peste procentul celor de la locale, din 5 iunie 2016. Are convingerea că filiala Vrancea va desemna acei candidați „magnet de voturi” și că prezența dumneaei este oportună acolo unde liberalii au obținut rezultate mai slabe în țară.

(Silviu Stanciu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.