Categorii
Administrație

Vine ploaia, bine-mi pare, / Nu dau bani dar fac serbare!

liviu-bostan-si-emilian-diaconu

Conducerea CJ nu vrea să pună nici un leu în fondul de rezervă și nu vrea să se implice cu responsabilitate în administrarea eficientă a drumurilor județene afectate de inundațiile din 22 – 24 august.

Respingere fără… fond din partea consilierilor județeni ai PSD la propunerea liberalilor de constituire a unei rezerve financiare pentru situațiile asemănătoare celor de după inundațiile din august 2016.

Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal Filiala Vrancea au sancționat în ședința ordinară din 20 septembrie maniera în care a fost făcută rectificarea de buget de către majoritatea PSD.

Consilierii liberali Liviu Bostan și Emilian Diaconu (FOTO) au punctat faptul că există o lipsă de transparență evidentă în administrarea banului public de către PSD. Emilian Diaconu a propus constituirea fondului de rezervă al județului, în cuantum de aproximativ 1,5 milioane de lei, însă amendamentul a fost respins de PSD. Din fondul de rezervă, Legea finanțelor publice (art. 15 alin. 2) permite ca CJ să intervină atunci când UAT-urile sunt afectate de inundații sau alte calamități.

CJ Vrancea nu a intervenit decât pe două drumuri din peste 35 de localități afectate, după inundațiile din 22 – 24 august, deși are în administrare drumurile județene și este obligat să le administreze în mod curent, pentru a nu pune în pericol siguranța șoferilor și a călătorilor, ca să dăm doar un exemplu.

Reamintim că pe 29 august a. c., consilierii PNL au convocat o ședință extraordinară la care consilierii PSD și ALDE nu s-au prezentat.

Ulterior, CJ a anunțat că proiectul propus de PNL pentru 29 august, în ședință extraordinară va fi pe ordinea de zi a primei ședinței ordinare (cea din 20 septembrie). Acest lucru nu s-a întâmplat, iar consilierii județeni au primit o informare oficială în acest sens pe 20 septembrie, la orele 16.05, chiar în sala de ședințe a CJ, în condițiile în care mapa de ședință a fost trimisă consilierilor pe data de 16 septembrie.

Pe de altă parte, consilierul PNL Emilian Diaconu a punctat în ședința ordinară din 20 septembrie: ”Centrul Cultural Vrancea a solicitat 400.000 de lei pentru Festivalul Bachus fără a fundamenta în nici un fel necesitatea alocării banilor și fără a exista o justificare din partea direcției de specialitate din cadrul CJ. În ceea ce privește cheltuielile pentru dezvoltare există un minus de 1,5 milioane de lei, deși în urma rectificării bugetului de stat Vrancea a primit 1,1 milioane de lei. Ar trebui să majorăm cheltuielile pentru proiectele de dezvoltare a județului, nu să le micșorăm. În loc să cheltuim mai mult din fonduri externe, noi adoptăm altă politică”, a precizat Emilian Diaconu.

La rândul său, consilierul județean PNL Liviu Bostan a sancționat modul în care s-a acționat în proiectul privind Crângul Petrești: ”Am atenționat din timp că firmele care se vor ocupa de reabilitarea crângului nu se vor încadra în termenii stabiliți, dar ne-ați asigurat, domnule Oprișan, că totul este sub control”. Deja, pentru depășirea unor termene, în loc să facem Crângul Petrești cu bani din finanțare europeană, îl facem cu sume mari din bugetul județului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.