Categorii
Administrație

10,095 milioane de lei, bani alocați de Guvernul Cioloș pentru infrastructura afectată de inundațiile din Vrancea

Inundatii Jaristea mai 2016_1

Guvernul a aprobat alocarea unor sume de bani pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din acest an, iar județul Vrancea va primit cele mai mari sume, totalul fiind de 10,095 milioane de lei.

Hotărârea de Guvern a fost publicată ieri în Monitorul Oficial al României. Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au solicitat atât Guvernului, cât și Consiliului Județean, alocarea de sume pentru susținerea localităților afectate de inundații. Solicitarea a fost făcută și de Instituția Prefectului Vrancea, după ce s-au centralizat pagubele produse de ape, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Dacă Guvernul a dat 10 milioane de lei, nu același lucru se poate spune despre administrația PSD care conduce CJ Vrancea. Consilierii liberali au convocat o ședință extraordinară de CJ pe 29 august a. c., însă consilierii PSD și ALDE nu s-au prezentat, invocând diverse motive. În ședința ordinară din 20 septembrie, consilierii PNL au solicitat transferul unor sume către fondul de rezervă, din care să fie ajutate ulterior UAT-urile, propunere cu care Oprișan & Co. nu au fost de acord.

În schimb, CJ a cheltuit peste 1,6 milioane de lei pentru Festivalul Bachus 2016, cea mai mare sumă alocată vreodată pentru evenimente în aer liber.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 18 octombrie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.