Categorii
Administrație

Când viața bate filmul: Imaginile cu incidentul de la Primăria Focșani, „montate”

dan-grigoras

Partidul Național Liberal Vrancea solicită din nou, în mod ferm, primarului Cristi Misăilă să-i înceteze contractul consilierului său, Dan Grigoraș Mocanu, după incidentul din Primăria Focșani.
Reamintim că în jurul orei 10.30, pe holul Primăriei a avut loc o dispută verbală și apoi una fizică, în Biroul Locativ, între consilierul Dan Grigoraș și un focșănean venit să-și rezolve problemele legate de fondul locativ.
Grigoraș l-a agresat fizic pe cetățeanul venit la Primărie, cetățean care a ajuns la Urgențe, preluat fiind de către SMURD, chiar de pe holul Primăriei. Imaginile publicate (chiar și selectiv/fragmentat) de către ziarul de partid îl incriminează clar pe Grigoraș, acesta declarând ieri că focșăneanul s-ar fi împiedicat de pragul ușii! Imaginile îl contrazic în mod clar, cetățeanul fiind proiectat cu violență din birou pe holul Primăriei.
Totodată, considerăm că se impune și demisia primarului Cristi Misăilă, acesta înconjurându-se de consilieri agresivi care aduc atingere imaginii administrației publice locale, fiind pentru prima dată în istoria municipalității când se întâmplă un astfel de fapt.
PNL Vrancea solicită Primăriei Focșani să pună la dispoziția publicului, integral, imaginile video surprinse de camera de supraveghere, în minutele ce au urmat incidentului.
PNL Vrancea cere Parchetului și Poliției județene să se implice și să aplice legea împotriva reprezentanților administrației PSD din Primăria Focșani care au ajuns să agreseze cetățenii.
Considerăm că Dan Grigoraș a mințit ieri de mai multe ori atunci când a fost întrebat ce s-a întâmplat, imaginile de pe camerele de supraveghere dar și propria declarație incriminându-l din mai multe puncte de vedere:
1. La orele 11.20 a fost întrebat de către consilierii PNL dacă este adevărat că a avut o problemă cu un cetățean. ”Nu știu nimic. O să verificăm”, a mințit Grigoraș.
2. La orele 16.00 a trimis un comunicat de presă în care a detaliat tot conflictul pe care l-a avut cu cetățeanul respectiv, dovadă că la ora 11.20 a ascuns adevărul.
3. PNL Vrancea a cerut Primăriei Focșani să publice înregistrarea de pe camerele video, însă instituția ”patronată” de Misăilă a refuzat, trimițând filmarea (tăiată, nu integral) doar la ziarul de partid.
4. Pe imaginile filmate, apare o declarație făcută de Grigoraș în care susține că după ce focșăneanul a căzut s-a dus să-i acorde primul ajutor. În imagini (minutul 1.01) se vede clar că Grigoraș nu are nici o reacție după ce omul cade, agresat fiind de Grigoraș, conform declarației date la spital de către victimă.
5. Din dinamica imaginii și modul în care a ajuns la podea se deduce foarte clar că focșăneanul a fost agresat fizic.
6. Grigoraș susține că i-a spus omului, înainte de agresiune, că va anunța organele de ordine să-l dea afară, însă nu a făcut acest lucru, ci s-a dus după cetățean în biroul de la Fondul Locativ unde s-a produs incidentul la doar câteva secunde.
7. Pe imagini (secunda 35) Grigoraș îi arată omului ușa, spunându-i să iasă afară, deși nu avea nici o calitate să-i ceară acest lucru.
8. La secunda 50 se observă cum Grigoraș se asigură că ușa e închisă și că nu apar eventuali martori și se repede în Biroul Locativ.
9. La minutul 1.01 se observă cum focșăneanul cade la podea, iar Grigoraș îl privește impasibil timp de 30 de secunde, fără să-i acorde primul ajutor, după care imaginea video este tăiată și adăugate imaginile de după venirea personalului SMURD.
10.Un lucru foarte grav: filmarea prezentată de către Primărie prin ziarul de partid nu este integrală, semn că există lucruri pe care primarul Cristi Misăilă le ascunde de ochii publicului.
11.Dan Grigoraș susține că nu l-a lovit cu pumnii și picioarele așa cum a afirmat ieri cetățeanul de 59 de ani, însă imaginile de pe camera de supraveghere sunt tăiate, nefiind publicate integral. Deci susținerea lui Grigoraș nu este acoperită de dovezi.
12. Consilierii PNL au informații conform cărora în imaginile care nu au fost făcute publice se observă cum un funcționar de la Serviciul Urbanism trece peste trupul omului lovit după ce, relaxat, face niște copii la xeroxul din hol.
13.În comunicatul dat ieri la orele 16.00, Grigoraș susține că focșăneanul s-a împiedicat de pragul de la ușa biroului Fondului Locativ. ”Pragul” are maxim 2 centimetri și este acoperit de un suport oval care face imposibilă împiedicarea.
14.La incident au mai asistat cel puțin 3 persoane: două funcționare ale Primăriei, aflate în biroul de la parter și o avocată care a văzut scena de la intrarea în holul către biroul de Fond Locativ. Audierea celor 3 persoane, dar și a altor angajați ai Primăriei, poate duce la o anchetă corectă din partea Poliției.
15. Dan Grigoraș a încălcat drepturile prevăzute de legislația privind protecția datelor cu caracter personal, comunicând publicului numele complet și adresa persoanei în cauză. Mai mult, Grigoraș a dat dovadă de discriminare, precizând că este vorba de un cetățean de etnie romă și adăugând că acesta are datorii mari la Primărie. De parcă aceste lucruri ar justifica o agresiune.

https://youtu.be/UXuhDfGaXOM
https://youtu.be/PeTRrJfN4Wo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.