Categorii
Administrație Economic

”Cum îi protejăm, după Brexit, pe cetățenii noștri care lucrează în UK?”

  • Problemă pusă în discuție de senatorul Cătălin Toma, cu privire la soarta românilor care lucrează în Marea Britanie

Senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma, a participat astăzi, în sala Dimitrie Cantemir a Senatului României, la întrunirea comună a membrilor Comisiilor pentru afaceri europene ale Senatului și Camerei deputaților.

Invitați speciali au fost ministrul de stat pentru afaceri europene, piața unică digitală a UE și protecția datelor a Guvernului Irlandei, Dara Murphy, și ambasadorul Irlandei în România, Derek Feely.

Secretar al Comisiei de afaceri europene din cadrul Senatului României, senatorul Cătălin Toma a punctat aspecte care țin de evoluția relațiilor dintre România și Marea Britanie, implicit de soarta românilor din UK: ”Îngrijorările vrâncenilor care lucrează în Irlanda sau în Anglia sunt justificate. De aceea este important ca toate negocierile viitoare să fie bine gestionate. În acest sens, cred că Marea Britanie trebuie să înţeleagă faptul că nu va putea profita de avantajele a două soluţii, adică să primească în avantajul ei ceea ce este mai bun din progresele înregistrate de Uniune. Soarta cetățenilor români ne preocupă în mod special, pentru că vorbim de zeci de mii de oameni care și-au ales o cale în viață și care ar putea să fie extrem de afectați de Brexit, dacă nu se vor găsi soluții viabile de către Guvernul britanic”.

Drepturile cetățenilor români după Brexit, evoluția relațiilor economice și diplomatice, avantajele și dezavantajele țării noastre trebuie să reprezinte preocupări ale tuturor politicienilor, indiferent de partid.

”În acest moment există prea multe incertitudini cu privire la Brexit. Nu știm mare lucru despre evoluția dreptului la muncă la nivelul Marii Britanii și nici despre aspecte ce țin de asistență socială. Știm doar că în ultimii 20 de ani, profesori, informaticieni, muncitori în construcții sau asistenți medicali vrânceni au ales să lucreze în Marea Britanie și mulți dintre ei vor fi afectați după Brexit”, a mai afirmat Cătălin Toma.

Departament Comunicare Birou Senatorial Toma Cătălin Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.