Categorii
Social

„Finalizăm Canalul Siret – Bărăgan” – un proiect pus în practică prin implicarea parlamentarilor liberali de Vrancea

Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros, a venit ieri în Vrancea la invitația parlamentarilor PNL Cătălin Toma, senator, și Ion Ștefan, deputat, ministru al Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației. Vizita de lucru a început la Mera Com Internațional (”Crama Gîrboiu”) de la Dumbrăveni, acolo unde administratorul firmei care gestionează afacerea a explicat cum a reușit să se dezvolte, dar și ceea ce crede că mai este nevoie pentru o creștere a producției în domeniul viticulturii. Promovarea vinurilor din Vrancea este considerată, de asemenea, o prioritate pentru omul de afaceri Costică Gîrboiu, promovare menită să ajute cu adevărat la dezvoltarea viticulturii.

Ministrul Adrian Oros a avut apoi o întâlnire cu șefii instituțiilor deconcentrate din județ, la sediul Prefecturii, urmată de o întâlnire extrem de interesantă și aplicată cu oameni de afaceri din Vrancea, din domeniul agricol. Aceștia au scos în evidență mai multe probleme cu care s-au confruntat în anii anteriori, au solicitat modificarea legislației în anumite puncte sensibile ce vizează accesarea fondurilor de la buget sau cele europene, precum și alte lucruri care vor duce la o mai bună dezvoltare a afacerilor pe care le derulează.

De asemenea, oamenii de afaceri s-au referit și la modul de acordare a subvențiilor de la stat, dar și la promovarea și accesibilitatea pe piață a produselor românești. Intervențiile oamenilor de afaceri George Scutaru, Vasilică Pamfil, Maricel Lazăr, Dan Macovei și a altora au avut menirea să-l facă pe ministrul Oros să-și treacă pe agenda priorităților rezolvarea problemelor specifice cu care se confruntă nu doar agricultorii din Vrancea, ci și din toată România.

A urmat o conferință de presă la sediul Prefecturii, după care ministrul Adrian Oros a plecat pe teren pentru a vedea stația de comandă a sistemului anti-grindină, apoi barajul de la Călimănești. Ministrul Adrian Oros, ministrul Ion Ștefan și senatorul Cătălin Toma au transmis, încă o dată, un semnal foarte clar: finalizarea Canalului Siret –  Bărăgan este o prioritate pentru Guvernul PNL. Ministrul Ion Ștefan și senatorul Cătălin Toma au specificat că toți vrâncenii și toți producătorii agricoli așteaptă finalizarea acestui canal, trecut deja în planul de măsuri economice pe care Guvernul Ludovic Orban l-a adoptat recent.

„Așa cum s-a început asfaltarea drumurilor naționale DN 2 N, DN 2 L și vor urma și altele, drumuri ignorate de PSD când era la guvernare, așa ne vom ocupa în continuare de dezvoltarea județului. Marian Oprișan va deveni istorie pentru că doar astfel Vrancea are șansa să iasă din sărăcie”, au transmis parlamentarii Cătălin Toma și Ion Ștefan.

A urmat o vizită la ”Livada Fermecată” de la Haret, o firmă care produce cireșe și afine, managerul George Scutaru explicând modul în care a reușit să pună pe picioare o afacere care dă de lucru la zeci de oameni și care contribuie prin taxe și impozite la bugetul de stat.

La aceste întâlniri au participat și directorul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) România, Constantin Ștefan, precum și directorul ANIF Vrancea, Eugen Popa. S-a discutat, evident, despre sistemul de irigații actual, despre investițiile care s-au făcut, dar și despre proiectele de viitor. Ministrul Adrian Oros a vizitat și stația de la Haret a ANIF, fiind preocupat de modul în care se face alimentarea canalelor de irigații, de aceasta depinzând și producția agricultorilor.

La final, delegația venită ieri în Vrancea a ajuns și în ”Delta Siretului” (Zaga Zaga Land) acolo unde familia managerului Eugen Radu a dezvoltat o afacere de succes într-o zonă care în urmă cu 10 ani era mlăștinoasă. ”Este incredibil ceea ce ați realizat aici. Vă felicit sincer. Am rămas impresionat”, i-a spus ministrul Oros managerului Eugen Radu. Complexul turistic Zaga Zaga Land, amenajat pe malul râului Siret, a fost un proiect realizat și cu fonduri obținute prin Programul Operațional pentru Pescuit, derulat de Ministerul Agriculturii.

Ministrul Ion Ștefan și senatorul Cătălin Toma au transmis la final că implicarea reprezentanților Guvernului în viața economică a Vrancei va continua pentru că prioritatea numărul unu a parlamentarilor liberali este ca în anii următori Vrancea să recupereze tot ceea ce nu a făcut administrația PSD condusă de baronul Oprișan în ultimii 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.