Categorii
Administrație

Grupul de consilieri județeni PNL salută implicarea Prefecturii și a CJ Vrancea în problemele comunităților afectate de inundațiile din județ

consilieri-judeteni-PNL-la-CJ-29-august

Grupul de consilieri județeni PNL salută implicarea Prefecturii și a CJ Vrancea în problemele comunităților afectate de inundațiile din județ.Instituția Prefectului și CJ Vrancea se alătură grupului de consilieri județeni PNL și solicită Guvernului fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații și alunecări de teren.

Astfel, Instituția Prefectului județului Vrancea și Consiliul Județean Vrancea au anunțat că au inițiat un proiect de hotărâre de Guvern în baza căruia solicită 9,5 milioane de lei din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, ”pentru refacerea lucrărilor de infrastructură de interes județean afectate de fenomene hidrometeorologice periculoase ce au avut loc în perioada 24.05.2016-20.06.2016, în județul Vrancea. Proiectul de hotărâre a fost înaintat ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, după cum a anunțat CJ Vrancea.

Demersul Instituției Prefectului și al Consiliului Județean Vrancea vine după ce consilierii județeni PNL au inițiat un proiect de hotărâre pentru repartizarea unor sume UAT-urilor afectate de inundațiile din perioada 22 – 24 august. CJ Vrancea a anunțat că proiectul va fi pus pe ordinea de zi a primei ședințe ordinare a CJ, deși consilierii PNL au solicitat și convocat o ședință extraordinară a CJ pentru 29 august a. c. Ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum, cei 18 consilieri PSD și 2 ALDE neprezentându-se.

Totodată, grupul de consilieri județeni PNL a trimis zilele trecute o solicitare către Guvernul României pentru alocarea de sume din Fondul de intervenții aflat la dispoziția Executivului, în vederea susținerii persoanelor fizice afectate de inundațiile din Vrancea.

Reamintim că 5 case au fost distruse în comuna Urechești, o casă în Tâmboiești, fiind afectate alte 231 case, 223 anexe gospodărești și 734 curți și grădini.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 1 septembrie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.