Categorii
Administrație

Ignoranța PSD izolează satele

Este mai mult decât zicala din jocul copilăriei „podul de piatră s-a dărâmat”, fiind vorba aici de drama locuitorilor satului Voloșcani, comuna Vidra. De aseară, aceștia au constatat că sunt complet izolați, în urma precipitațiilor căzute și a aluviunilor aduse de pe versanți, care pur și simplu au rupt ceea ce se numea pod, o construcție mai mult improvizată din niște tuburi de beton.

Problema  fragilității acestei construcții de pe DC77 a tot fost semnalată, autoritățille mulțumindu-se doar cu adăugarea unor straturi de balastru, de fiecare dată după câte o ploaie mai serioasă. La  propunerea lui Daniel Moroșanu, liderul liberalilor din Vidra, parlamentarii PNL de Vrancea, Cătălin Toma și Ion Ștefan, au depus în Parlament un amendament privitor la construirea unui pod robust, care să permită accesul neîngrădit al localnicilor. Însă, alianța PSD-ALDE  s-a opus alocării bugetului pentru refacerea acestei căi de acces, vitale pentru comunitatea vidreană. Efectele nu au întârziat să apară, în urma ruperii așa-zisului pod mai bine de 300 de familii trezindu-se izolate și fără cale de acces în afara satului. Mulți dintre copiii acestor familii nu au mai putut ajunge la școală, iar unii dintre săteni s-au văzut în imposibilitatea de a merge la locurile lor de muncă.

Din păcate, capriciilor vremii se mai adaugă și cele ale unor edili care se fac că… plouă atunci când se ivesc situații de acest gen, spre necazul și mai mare al locuitorilor  din comuna Vidra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.