Categorii
Administrație

Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a făcut în 10 luni ce n-a făcut Oprișan în 28 de ani! Ștefan a urgentat toate etapele premergătoare construcției Autostrăzii Moldova A7

Ministrul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, deputatul Ion Ștefan, a participat în acest an la peste 20 de ședințe ale comisiei de lucru din cadrul Ministerului Transporturilor care se ocupă de viitoarea Autostradă Moldova (A7). Ion Ștefan a urgentat multe din etapele premergătoare începerii lucrărilor, astfel că în ultimele săptămâni mai multe utilaje ale firmelor specializate au trecut la studiile geo-tehnice necesare în această perioadă și la întocmirea actelor pentru eliberarea certificatelor de urbanism. În tot acest timp, Marian Oprișan s-a autoizolat în căsoaia de la Bolotești, de teama COVID-ului probabil, absentând de la toate ședințele CJSU Vrancea, și a ordonat publicarea unor comunicate de presă în care se laudă cu ceea ce… nu a făcut de când este la putere în Vrancea. Adică de 28 de ani.

Practic, în 10 luni, ministrul Ion Ștefan a realizat pentru Autostrada Moldova ce nu a făcut Oprișan în 28 de ani! Documentele aflate la ministerul de resort demonstrează clar acest lucru!

Ieri, Marian Oprișan a emis un comunicat de presă în care se laudă că a reușit să iasă din sechestrarea autoimpusă în corabia de la Bolotești pentru a semna un certificat de urbanism referitor la segmentul de autostradă Focșani – Bacău. Legal, Oprișan era obligat să semneze documentul respectiv pentru că încă mai este președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Ce a uitat Oprișan să spună în comunicat este că absolut toate demersurile pentru a se ajunge în această fază a emiterii certificatelor de urbanism (Focșani – Buzău și Focșani – Bacău) au fost făcute de Guvernul liberal condus de Ludovic Orban în ultimele 10 luni, cu implicarea activă săptămânală a ministrului Ion Ștefan, cel care a participat la toate ședințele derulate de către Ministerul Transporturilor, gestionând situația la fața locului, cu responsabilii din Guvern și cu reprezentanții firmelor care se ocupă de prima parte a proiectului ce vizează Autostrada A7.

Concluzionând, după 28 de ani de baronat în Vrancea, timp în care a avut aproape 20 de ani, la putere, partidul pe care îl reprezintă (PSD) și după ce i-a mințit pe vrânceni în 2013 spunând că în doi ani de zile Focșaniul va avea autostradă, Marian Oprișan se laudă astăzi ca a dat o… semnătură pe un act solicitat de firma proiectantului care lucrează pentru Autostrada Moldova A7.

Oprișan și gașca de parlamentari vrânceni PSD din Senat și din Camera Deputaților nu au făcut nimic concret pentru a se ajunge în această etapă a proiectului de anvergură derulat astăzi de Guvernul PNL. A fost nevoie de un Guvern PNL și de implicarea personală a ministrului vrâncean Ion Ștefan pentru începerea efectivă a lucrărilor premergătoare etapelor de realizare a Autostrăzii Moldova (A7).

Departament Comunicare PNL Vrancea, 10 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.