Categorii
Administrație

Misăilă-Smiorcăilă nu a făcut NIMIC pentru dezvoltarea Focșaniului, timp de 4 ani, iar acum promite că se apucă de treabă

Am trăit să o vedem și pe asta. Primarul Bălărie (din cauza buruienilor din oraș), numit și primarul Taxailă (pentru că a vrut să pună noi taxe pe umerii focșănenilor), s-a transformat în Primarul Smiorcăilă.

După ce a amenințat în stânga și în dreapta timp de patru ani și a dat în judecată mai mulți consilieri locali ai PNL, primarul pesedist se plânge că reprezentanții PNL Vrancea din Consiliul Local Focșani vor să clarifice din punct de vedere juridic și administrativ o serie de aspecte ce țin de activitatea municipalității.

Toate plângerile penale făcute de consilierii PNL vizează chestiuni pertinente, tocmai pentru că aleșii liberali îi reprezintă pe cetățenii Focșaniului, cetățeni care nu doresc o risipă a banului public, ci o cheltuire corectă a acestuia. De ce oare se plânge acum Misăilă că trebuie să pună acte la dispoziția anchetatorilor dacă se simte curat ca lacrima?

Îi reamintim că în mandatul 2016 – 2020 trebuia să facă TOTUL pentru focșăneni și să pună în practică deciziile Consiliului Local, însă el și consilierii PSD au respins pe bandă rulantă propunerile aleșilor locali PNL, care tot pe cetățeni îi reprezintă. Din păcate, nu a făcut NIMIC pentru dezvoltarea Focșaniului, ignorând ideile consilierilor din Opoziție.

Este suficient să ne uităm la gradul extrem de redus de absorbție a banilor europeni ca să ne lămurim că a dat dovadă de incompetență și că nu a făcut NIMIC pentru a pune municipiul Focșani pe harta investițiilor de amploare. În anul 2018, în Primăria Focșani au intrat doar 2.000 de euro bani din fonduri europene, iar în anul 2019 procentul a fost unul extrem de redus, de doar 10% (conform cifrelor oficiale din primele 11 luni ale anului) absorbție de fonduri europene din totalul propus, preconizat și promis focșănenilor. Acestea sunt cifrele care reprezintă adevărata valoare a primarului PSD în ochii focșănenilor.

După ce a șomat 4 ani, a deschis acum câteva șantiere în oraș, în preajma alegerilor locale, și se laudă că va face totul pentru focșăneni într-un viitor mandat. Cine să-l mai creadă? Nu l-a oprit nimeni, dar absolut nimeni, să deschidă șantiere în Focșani în 2016 nu în 2020, să absoarbă fonduri europene și să lucreze în folosul focșănenilor.

Grupul de consilieri locali din PNL Focșani, 22 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.