Categorii
Administrație

Oprișan își bate joc de banul public: 1,1 milioane de lei alocați pentru Festivalul Bachus

marian-oprisan-reactie-dupa-achitare-dosarul-a-fost-facut-la-ordinul-lui-traian-basescu-video-_1

COMUNICAT DE PRESĂ

Oprișan n-a vrut ședință extraordinară la CJ pentru ajutorarea comunelor afectate de inundații, însă CJ se pregătește să dea direct, respectiv printr-o instituție subordonată, 1,1 milioane de lei pentru Festivalul Bachus.

Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal Filiala Vrancea își manifestă profunda indignare față de modul în care Marian Oprișan, în calitate de președinte al CJ Vrancea, gestionează banul public.

CJ a scos la licitație două contracte de peste 1,1 milioane de lei, unul direct și altul prin intermediul Centrului Cultural, aflat în subordinea CJ, pentru organizarea Festivalului Viei şi Vinului Bachus 2016.

În bugetul CJ suma prevăzută pentru acest eveniment era de 700.000 de lei, însă Oprișan a apelat la o șmecherie pentru ca suma să fie suplimentată, dând libertate Centrului Cultural pentru ca acesta să cheltuie diferența până la 1,1 milioane de lei.

Cheltuirea acestor sume uriașe se va face în condițiile în care consilierii județeni PSD-ALDE, în frunte cu președintele CJ Marian Oprișan, au refuzat să se prezinte la ședința extraordinară convocată de consilierii liberali pe 29 august, prin care s-a propus identificarea și alocarea unor sume de la buget pentru cele 22 de comune afectate de inundațiile din 22 – 24 august a. c..

Totodată, cheltuirea banilor pentru Festivalul Bachus se va face cu 2 – 3 săptămâni înaintea începerii campaniei electorale, apărând deja speculații în mai multe medii locale cu privire la sumele uriașe ce vor fi cheltuite, în condițiile în care cheltuielile oficiale din campania electorală sunt monitorizate atent de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Pe 25 august a. c., CJ a scos la licitație un contract de 583.333 lei (fără TVA), iar pe 2 septembrie, Centrul Cultural Vrancea, instituţie aflată în subordinea CJ, a scos la licitaţie un alt contract, dar cu acelaşi obiect şi aceeaşi denumire (Organizarea ”Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului – Bachus 2016”), pentru o valoare de 540.000 lei (fără TVA).

PNL Vrancea anunță public faptul că în momentul în care va deține majoritatea în CJ Vrancea, va reduce drastic bugetul de cheltuieli pentru Festivalul Bachus și alte evenimente publice, pentru că de banii de la buget nu trebuie să-și bată joc sub nici o formă politicienii care au fost aleși în diverse funcții din administrație.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 8 septembrie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.