Categorii
Politic

Parlamentarii PSD de Vrancea mint de îngheață apele: în Vrancea nu există focare de COVID-10 în unitățile medicale

Când nu se baricadează la conacul de la kilometrul 25 sau nu pleacă la distracții prin străinătate ori atunci când lipsește nemotivat de la absolut toate ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, Marian Oprișan își face timp, totuși, să ordone publicarea unor atacuri la adresa Partidului Național Liberal filiala Vrancea.

Așa cum ne-a obișnuit, din păcate, baronul insistă prin oamenii săi spunând că în Vrancea există mai multe cazuri de COVID-19 din cauza PNL, în condițiile în care la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon din Focșani și la spitalele din Adjud, Panciu, Vidra și Dumbrăveni există doar patru cadre medicale care au noul coronavirus. Tot în acest timp, la Direcția de Sănătate Publică Vrancea nu există nici un cadru medical infectat. De aici rezultă foarte clar că oamenii care gestionează situația epidemiei din Vrancea și-au făcut treaba. Problema cazurilor noi de COVID-19 se datorează altor aspecte, în mod cert.

Așa cum a constatat o țară întreagă, relaxarea măsurilor a adus, inevitabil, la creșterea numărului de infectați în absolut toate județele din România, transmiterea fiind comunitară.

În ceea ce privește aparatul Real Time PCR de la Spitalul Județean Focșani, conform informațiilor făcute publice de mai multe ori de către conducerea unității spitalicești, situația se află în impas în principal din două motive: în primul rând, Consiliul Județean Vrancea a somat spitalul să elibereze secția în care fusese montat inițial aparatul, pentru renovarea acesteia. În al doilea rând, deși se găsise o soluție la subsolul Centrului de Transfuzii Sanguine și s-a încercat amplasarea aparatului de testare acolo, au apărut probleme constatate în perioada în care s-a intenționat mutarea aparatului în acel loc, probleme legate de locație, nu de management defectuos.

Totodată, Consiliul Județean Vrancea nu a dat absolut nici o mână de ajutor conducerii Spitalului Județean, deși s-a făcut o cerere în acest sens, vicepreședintele CJ Ionel Cel-mare spunându-i textual managerului interimar al spitalului că nu o poate ajuta și că trebuie să se descurce singură.

Astfel înțelege o instituție să colaboreze cu altă instituție, în folosul vrâncenilor.

În fine, parlamentarii lui Oprișan mint de îngheață apele atunci când susțin că ”focarele din unitățile medicale rămân o constantă îngrijorătoare”. La acest moment, nu există focare în unitățile medicale din Vrancea, conform informațiilor pe care le deținem. Să minți de o manieră grosolană, fără argumente, fără a indica exact unitățile medicale care au focare, dau măsura caracterului pe care îl au parlamentarii PSD de Vrancea. Aceștia dovedesc, prin comunicatul pe care l-au transmis că habar nu au care este situația reală cu privire la efectele COVID-19 din județul Vrancea, situația din unitățile medicale și motivele creșterii cazurilor. De altfel, în cei patru ani de mandat nu s-au remarcat aproape deloc în Parlamentul României, fiind în coada clasamentului la numărul de intervenții, interpelări, întrebări adresate miniștrilor etc.

 

31 iulie 2020

Departament Comunicare PNL Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.