Categorii
Administrație

Pași rapizi în demararea proiectului de construire a autostrăzii A7

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a întreprins cu puțin timp în urmă o vizită la laboratoarele Geostud, acolo unde se lucrează pentru elaborarea de studii geotehnice pentru proiectul major de infrastructură al Autostrăzii 7: Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani.

Probele de sol de pe tronsonul Buzău-Focșani au ajuns la specialiști, iar în următoarele zile, pe teren vor ajunge și reprezentanți de la Ministerul Mediului.

Tot ieri, 11 august 2020, reprezentanții CNAIR și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului au efectuat o vizită în amplasament, pe tronsonul Buzău-Focșani, etapă necesară din cadrul procedurii în vederea obținerii acordului de mediu.

„Autostrada 7 reprezintă o prioritate pentru Guvernul României, avem contracte de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, iar anul viitor vom face licitaţia pentru stabilirea constructorului. Important este ca toți acești pași să fie parcurși cât se poate de repede, pentru ca în viitorul apropiat să vedem realizată în fapt autostrada care să lege Moldova de Muntenia” a declarat ministrul Ion Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.