Categorii
Social

Recomandări pentru cumpărături mai sigure din mediul on-line

Poliția Română vine în întâmpinarea celor care obișnuiesc să comande on-line diverse produse, mai ales cele de utilizare îndelungată, printr-o serie de recomandări. Acestea sunt mai mult decât binevenite, dacă ținem cont de faptul că în prezent are loc o campanie promoțională prin care o gamă diversificată de produse pot fi achiziționate on-line, la prețuri extrem de atractive.

Regulile minime care se impun pentru a evita să devenim victima unei infracțiuni în mediul virtual sunt:

  • Fiți siguri că dispozitivul pe care îl folosiți pentru a face cumpărături on-line este configurat corespunzător și că accesați o conexiune la internet sigură.
  • Dacă sunteți victima unei fraude on-line, sesizați incidentul la poliție, precum și la banca emitentă a cardului compromis.
  • Verificați situația contului dumneavoastră, folosind sistemele de on-line banking des, pentru a putea observa atunci când există tranzacții pe care nu le-ați realizat.
  • Plățile on-line sunt mai sigure la comercianții care au adoptat sistemul 3D Secure, identitatea titularului fiind verificată nu doar prin cunoașterea datelor înscrise pe cardul bancar, ci și prin confirmarea faptului că este în posesia numărului de telefon declarat la bancă (fiind necesar ca acesta să introducă un cod primit prin SMS pentru a autoriza plata).

Verificați mereu adresa web pe care vă aflați în câmpul browserului web, existând posibilitatea ca în urma accesării unui link să fi fost redirecționat către un site de phishing! Se recomandă introducerea manuală a website-ului, comparativ cu accesarea acestuia dintr-un e-mail promoțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.