Categorii
Administrație

Suprafaţa ariilor naturale protejate din România va creşte cu 65.000 de hectare

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că a finalizat proiectul de hotărâre prin care se delimitează ariile protejate, în condițiile creșterii alarmante a cazurilor de tăieri ilegale a pădurilor și a defrișărilor. ”Am finalizat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru publicarea limitelor ariilor naturale protejate din România în format INSPIRE.
Prin publicarea și aprobarea noilor limite, suprafața desfășurată a ariilor naturale protejate din România va crește cu 65.000 de hectare.
Suprafeţele rezervaţiilor naturale şi a monumentelor naturale vor creşte cu 37.000 de hectare. Vorbim despre suprafeţe în care nu se va permite niciun fel de intervenţie.
Totodată, noile limite duc la creșterea cu 26.287 de ha a suprafețelor desfășurate ale parcurilor naturale din România și cu 1.713 ha a suprafețelor parcurilor naționale din țară.
Îi vreau cu cătuşe la mâini pe toţi cei care taie ilegal, transportă ilegal sau fură din pădurile României. Nu ne mai permitem ca ţară să avem astfel de practici care, evident, ne duc spre lumea a treia, în care ne defrişăm, ne tăiem ilegal pădurile în scopuri personale sau de grup”, a declarat Costel Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.