Categorii
Administrație

Transport Public se dotează cu vehicule second-hand

  • Din păcate, proiectul dotării societății cu autobuze electrice rămâne un vis neîmplinit

Transport Public SA, societatea municipalității, achiziționează trei autobuze second-hand care să circule pe raza municipiului. Suma pe care intenționează s-o plătească pentru această achiziție este de 496.500 de lei la care se adaugă TVA. Firmele interesate se pot înscrie la procedura de achiziție organizată de Transport Public până în data de 1 octombrie a.c. când vor fi deschise ofertele și va începe evaluarea acestora. Contractul se va întinde pe o perioadă de 7 luni iar vehiculele achiziționate vor trebui să ajungă în parcul auto al Transport Public SA în maxim o lună de la semnarea angajamentului.

Conform caietului de sarcini, autobuzele ce urmează a fi achiziționate trebuie să aibă capacitate de minim 60 de călători, din care 23 de pe scaune, să fie dotate cu aer condiționat și încălzire. Motorizarea trebuie să se încadreze în normele de poluare Euro 5. De asemenea, autobuzele trebuie dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale și spațiu destinat acestora. Anul de fabricație nu trebuie să fie mai vechi de 2014 iar mașinile să fi parcurs mai mult de 200.000 de km.

Societatea Municipalității achiziționează autobuze la mâna a doua în condițiile în care primarul Cristi Misăilă se laudă că va transforma total transportul public din Focșani printr-un proiect finanțat din bani europeni.

Primăria este partener al Ministerului Dezvoltării Regionale în cadrul unui proiect care prevede achiziția de autobuze electrice pentru mai multe localități din țară. Orașului nostru urmau să-i revină un număr de 20 de mijloace de transport electrice, cinci stații de încărcare rapidă și alte 20 de stații de încărcare normală. Prețul unui singur vehicul electric a fost estimat la aproximativ 400.000 de euro. Investiţia se ridica la aproximativ 45 de milioane de lei, din care contribuţia municipalităţii era de 2%.

Licitația organizată de Ministerul Dezvoltării a fost anulată, însă, singura ofertă primită fiind considerată necorespunzătoare din punct de vedere tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.