Categorii
Fără categorie Sport

Unul din cele mai rapide goluri din istoria fotbalului românesc s-a înscris la Focșani

valentin-marin

Nu sunt un microbist în adevăratul sens al cuvântului. Mai mult așa, din solidaritate cu ideea că trebuie să fim și noi, românii, buni la ceva. Și ca privitor la un sport care ne poate redefini, ca performeri, având deja precedente mai mult decât onorabile în această privință. Nu trebuie să te consideri microbist atunci când conaționali de-ai tăi se afirmă și obțin niște rezultate deosebite. Însă altceva s-a petrecut în mintea mea, martor fiind al unui miracol, că nu-i pot spune altfel, care l-a avut drept autor pe Valentin. Valentin care poartă și numele de Marin. Nu vă gândiți la valurile înspumate ale mării ci încercați o asociere cu „mari”. Mari fotbaliști. Pe când socoteam că marile performanțe ocolesc orașele mici, sâmbătă, 19 noiembrie 2016, prezent fiind pe stadionul municipal, am simțit că Focșaniul are din nou șansa să dea un mare fotbalist, Valentin Marin. Din ce am aflat de la cei mai în temă cu fenomenul fotbalistic și cu sportul vrâncean, Vali are toate calitățile care să-l recomande pentru un record. Câți din noi pot lua decizii și să acționeze în mai puțin de două secunde? Că până la trei secunde, acesta a fost timpul total cât i-a luat mingii să plece din piciorul lui Vali către poarta adversă.

Iar un alt motiv care m-a mobilizat să scriu aceste rânduri este că deja presa de specialitate abundă în titluri care preaslăvesc reușita concitadinului nostru.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-b/video-demn-de-cartea-recordurilor-un-pusti-roman-a-reusit-un-gol-de-generic-in-primele-secunde-ale-meciului-494806.html

http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Unul-dintre-cele-mai-rapide-goluri-din-istoria-fotbalului

http://www.sport.ro/fotbal-intern/un-pusti-din-romania-a-inscris-unul-dintre-cele-mai-rapide-goluri-din-istorie-dupa-3-secunde-video.html

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/tineret/video-faza-saptamanii-in-romania-gol-fenomenal-inscris-de-un-pusti-este-printre-cele-mai-rapide-din-istoria-fotbalului-romanesc-15989120

Realizați că putem intra în istorie prin acest flăcău? Că spre orașul acesta, mic, parcă pe nedrept uitat, din umbra Măgurei, se pot întoarce priviri admirative? Iată că da, se poate.

Pe un frig pătrunzător, abia reveniți după momentul de reculegere pe care ambele echipe l-au păstrat în memoria fotbalistului Daniel Prodan, ne-am trezit cu minunăția aceasta de gol. Cred că nici lui Didi – așa cum îl alintau cunoscuții – nu i-a venit a crede, de acolo, din ceruri, de ceea ce s-a întâmplat pe terenul de fotbal al Focșaniului. Pe moment, nu eram sigur dacă am surprins golul. Mă rugam ca totul să fie acolo, pe caseta video digitală, să mă pot bucura că am înregistrat un asemenea moment. Nici frigul, nici alte lipsuri nu mai contau. Toți jucătorii, alături de cei doi profesori ai săi, Alin Samoilă Sava și Daniel Bănică, trăiau intens un asemenea moment. Iar scorul final a fost stabilit tot de Vali. Ca în orice joc, au mai fost și momente mai puțin plăcute, dar ce mai contează acum, la ceasul când ochi de prin țară, poate și de peste hotare, văd că la Focșani se poate înregistra un record. Un record obținut prin muncă, prin inteligență, prin dăruire.

Mă simt mândru că am putut fi alături de această echipă a LPS Focșani, iar aceste rânduri, așternute pe site-ul știrilor vrancei, nu reprezintă nici știre, nici reportaj, ci doar sincera exprimare a recunoștinței pentru un tânăr care obține un frumos rezultat prin munca sa, alături de eforturile părinților și  ale profesorilor săi. Poate cu niște privațiuni, cu deznădejdi, dar în final cu satisfacția că nu e totul în zadar. Pentru că vine o astfel de clipă când toată lumea ar dori să afle cum un tânăr focșănean, pe numele său Valentin Marin, a reușit o astfel de performanță.

Cu siguranță, pentru el drumul afirmării este pe deplin deschis. Iar eu, ca simplu cameraman de ocazie,  îți spun, Valentin, că mă simt onorat că am avut șansa să surprind un așa moment unic.

Cu recunoștință, Silviu Stanciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.