Categorii
Administrație Eveniment

VIDEO: URGIE în VRANCEA. Apa are aproape un metru, pe anumite drumuri, la Broșteni, Bolotești, Jariștea și în alte localități

nori la intrare in focsani

Ploile torențiale care cad de câteva ore au produs deja blocarea traficului la Bolotești, Jariștea, parțial la Odobești, Broșteni și în alte localități din Vrancea. Apa a ajuns și la un metru pe unele porțiuni de drum, mașinile fiind nevoite să tragă pe dreapta.

Citește și: CUM AU REACȚIONAT OPRIȘAN ȘI CĂTĂLIN TOMA DUPĂ INUNDAȚII

Imagini primite de la un șofer care a scăpat la limită de urgia din localitățile Bolotești și Jariștea, reușind să ajungă spre Focșani (la orizont se vede cerul senin spre Focșani, în rest perdeaua de nori care a provocat ploi torențiale de amploare):

Filmare făcută din zona Carrefour Focșani:

Comunicat din partea ISU Vrancea:

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au fost convocaţi în şedinţă extraordinară la sediul Instituţiei Prefectului, joi, 2 iunie a.c., în contextul fenomenelor meteorologice şi hidrologice care se manifestă pe teritoriul judeţului.

Conform avertizărilor emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în următoarele două zile în judeţul Vrancea vor avea loc intensificări ale fenomenelor meteorologice constând în ploi şi depăşiri ale debitelor cursurilor unor râuri.

Astfel, începând de joi 2 iunie a.c. de la ora 13.00 a fost activată Grupa Operativă (Etapa I) a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, urmând ca la orele 22.00, odată cu intrarea în vigoare a avertizării hidrologice de Cod Roşu pe râurile din bazinul hidrografic Putna, să fie activată Grupa Operativă (Etapa II).

În aceste condiţii, prefectul judeţului Vrancea a dispus luarea următoarele măsuri:
instituirea permanenţei la sediul primăriilor;

verificarea sistemelor de avertizare/alarmare a populaţiei şi folosirea acestora la nevoie;

monitorizarea permanentă a cursurilor de apă din zona de munte la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă;

verificarea şi supravegherea podurilor şi podeţelor;

verificarea rigolelor şi a şanţurilor de scurgere a apei, deblocarea acestora dacă situaţia o impune;

evacuarea populaţiei şi animalelor dacă situaţia o impune conform Planului local de apărare împotriva inundaţiilor;

mobilizarea cetăţenilor la acţiunile preventive şi la intervenţia operativă dacă situaţia o impune;
asigurarea populaţiei sinistrate cu apă potabilă, alimente şi materiale de strictă necesitate;

pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie şi repartiţia acestora în zonele afectate, în cazul în care situaţia o impune;

asigurarea fluxului informaţional – decizional;
situaţiile deosebite se vor raporta operativ şi telefonic în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea tel. 0237.611212 sau prin intermediul 112.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.